Se upp för piratkopierade underkläder / korsetter

Det startar många nya butiker på Internet som säljer underkläder. Tyvärr så är det flera av dessa som anser sig tycka att det är helt godtagbart att köpa kopior (oftast) från Kina och sälja dem till sina kunder. Även om dessa underkläder är oftast väldigt billiga så är de oftast av oförsvarbart dålig kvalité.

Den vanligaste piratkopierade korsetten


Korsetten på bilden är den av våra produkter som förekommer mest på auktions- och annonssajter. Om du köper en kopia av denna produkt gör du dig själv en riktig björntjänst.

Senast vi kontrollerade hade samtliga stora auktions- och annonssajterna kopior.

Den äkta korsetten kan du köpa hos oss.

Kopior i svenska webbshoppar

Piratkopierade underkläder kan kanske låta som något som finns bara i Asien men så är det inte. I Sverige finns ett antal webshoppar som säljer kopior. Vi vill inte peka ut någon men ofta går det att upptäcka sådant själv. Om priserna är bara en bråkdel av andra shoppars prissättning så är det troligen just kopior.

Anledningen till att vi känner till detta är att vi med jämna mellanrum blir kontaktade av asiatiska företag som försöker sälja sina falska produkter samt att vi håller nära och kontakt med våra leverantörer. I några av fallen har vi bett om referenser och lyckats få ut namn på svenska webbshoppar som säljer deras falska underkläder.

På vilket sätt är underkläder piratkopierade?

Oftast handlar det om att man tittar på ett existerade märke med gott rykte och fina produktbilder. Tillverkaren producerar sedan ett billigt plagg med liknande tygmönster, oftast slutar likheten just vid mönstret. Det lömska i det hela är att tillverkaren använder sig av produktbilder från originalproducenten för att marknadsföra sina kopior. Man kan även som inköpare lätt bli lurad till att tro att underkläderna är original eller är perfekta kopior. Detta är dock inte fallet.

10 reaktioner till “Se upp för piratkopierade underkläder / korsetter”

 1. tack för att ni har skrivit om det här. jag har varit så nära på att köpa kopia på er fina bröllopskorsett på en sajt på nätet. där kostade den bara 299 kr.
  då måste den vara kopia nästan?

  maria

 2. Hej Maria!

  Det är en kopia med all säkerhet. 299 är långt under inköpspris.

  MVH
  Evasunderklader.se

 3. Hej! Jag äger en webshop så jag är en branschkollega till dig. Fick en spontan lust att föreslå för dig att kanske gå lite djupare i ämnet än vad du gör här, angående piratkopierade märken..

  Kan tänka mig att man tex kan nämna dessa som erbjuder de billiga kopiorna och därmed på ett mer konkret sätt kan få till en stagnation i deras verksamhet. Om du sitter inne med facit så finns det ju dock säkert väldigt många som inte vet hur det ligger till.. Om det är kopior eller inte…

  Bara en tanke från mig i all vänlighet! Mycket trevlig hemsida du har förresten. Smakfull och fräsch! Bra jobbat! Hör gärna av dig om du skulle vara intresserad utav ett samarbete då vi verkar ha samma ambitionsnivå!

  Mvh!

  [Svar från Eva:

  Man får inte ha listor på folk hur som helst, tyvärr. Det har t.ex. funnits webbutiker som gick ihop för att lista folk som aldrig löste ut sina postförskott. Nån myndighet fick nys om det och de fick lägga ner.

  Det stora problemet är alla småsäljare av piratkopior. Du får bort en men sen kommer det snabbt en annan. Det är bättre att upplysa folk och motarbeta de som importerar. Det där är ett svårt spel där även kunden har en roll. Tids nog kommer folk troligen lära sig, precis som att folk vet att en Rolex för 50kr med störst sannolikhet är en kopia.]

 4. Hej Tack för infon blir så förvirrad när man letar underkläder på nätet. Då det är samma bild på alla sidor, men när man frågar butiken om märket på plagget så är det olika märken i alla underkläder på alla sidor kan inte ni och alla som säljer orginal kläderna som bilderna hör till stoppa kopiorna i Sverige. trodde det var olagligt för butiker med f-skatt att sälja kopior det är väll falsk marknadsföring. häng ut svindlarna med tanke på att det är barnarbetare och folk med slav löner som får sy pirat kopiorna.

  [Svar från Eva: Alla piratkopior är olagliga. Däremot måste man se på definitionen på piratkopia. Om du har ett plagg som liknar ett annat men har ett annat märke så behöver det nögvändigtvist inte vara en piratkopia. Om man däremot använder sig av bilder från ett annat märke då anser i alla fall vi att det är en piratkopia. Dessutom lurar man kunden väldigt grovt eftersom det plagg som sälj ser INTE likadant ut samt att andras bilder får absolut inte användas utan tillstånd.]

 5. här är ett exempel som anonserar friskt på blocket [modererat] med samma varor som ni

  [Svar från Eva: Tack för tipset. Vi håller helt med om att den shop du angav faktiskt sålde piratkopior. Vi vill dock inte hamna i trubbel för att vi hänger ut någon.]

 6. Piratkopior? det ni säljer är masstillverkat i under miserabla förhållanden asien som allt annat. det finns inte ens nåt märke så vad är skillnaden?

  [Svar från Evasunderklader.se:

  1. Piratkopior som i att bilden som används INTE föreställer produkten. Om en köpare bara har bilden att gå på så blir denne LURAD om bilden inte föreställer den faktiska produkten.

  2. Jag antar att du syftar på Kina. Det vi kallar miserabla förhållanden är bättre än arbetarnas andra alternativ. En fabrikstillverkare i Kina tjänar ofast mångdubbelt mer än om denne skulle jobba med jordbruk i sin hemby. Det är därför arbetera flockas till fabriker. Man går inte från fattigt bondesamhälle till välfärdssamhälle över en natt. Att inte låta länder göra det som de är bra på är att neka dem den raka vägen TILL välfärdssamhälle. Rom byggdes inte på en dag, inte Sveriges välfärdssystem heller.

  3. Att piratkopior är samma som originalet är en myt skapad för godtrogna köpare som ändå inte kan jämföra och kontrollera påståendet på plats.

  Jag skulle gissa att du är en av dem de som säljer piratkopior. Kanske rent av företaget som importerar skräpet?]

 7. Hur vet man att det är kopior då?
  förresten är det en mycket fin sida du/ni har!
  Och väldigt bra att du tog upp just den här informationen tycker jag.
  Mvh Lena

  Evasunderklader.se svarar:

  På Internet blir det förstås väldigt svårt. Generellt gäller sunt förnuft. En produkt som normalt är dyr kan inte förväntas vara bra om den kostar en bråkdel. Men alla vill göra ett kap och många är beredda att chansa fast de innerst inne känner att det är nåt som inte stämmer.

  Det är vardagsmat för många tillverkare i Asien att titta på produktbilder i modetidningar och sedan försöka duplicera. Detta gäller främst utseendet. De lyckas sällan särskilt bra och kvalitén blir ALLTID lidande för att priserna ska kunnas hålla på en extremt låg nivå.

  Det är viktigt att påpeka att allt som tillverkas i Asien INTE har samma kvalité. Det finns varor med dålig kvalité och det finns varor med bra kvalité. Man får det man betalar för, precis som när man köper mat, bilar, lägenheter etc.

  Vi blir erbjudna piratkopior dagligen! Vi skulle också kunna köpa in piratkopierade “korsetter” (läs: “dåligt sydd disktrasa”) för 50kr och sälja dem för t.ex. 200kr. Vi skulle säkerligen sälja massor. Men vi skulle då aldrig ge kunden en chans att uppleva vad en korsett faktiskt är. Dessutom skulle väldigt få kunder komma tillbaka däremot en massa arga samtal och emails. Vi skulle skapa oss ett dåligt rykte, snabbt. En säljare på en annons-/auktionssajt kan bara byta användarnamn och fortsätta.

 8. Hej Evas underkläder

  Jag vill tacka för att ni har lagt ut den här informationen. Jag är faktiskt ute efter en ny korsett och har alltid köpt mina korsetter hos er, så jag visste faktiskt inget om att det finns privatkopior någon annanstans. Jag skulle aldrig betala mindre för en sämre korsett. Jag betalar hellre mer för en riktigt bra korsett, som jag vet att ni säljer.
  Tack för all info och för att ni säljer bra korsetter.

  MVH Nettan

 9. Den falska jag råkat köpa har INTE knäppning fram utan SIDAN. och den har MÅNGA “sträck” som syns på framsidan av korsetten på bilden. Den riktiga har bara tre sträck, varav ett är knäppningen. Dessutom sitter den inte bra då den är mycket KORTARE.

 10. Hej!
  Var dum nog att köpa en precis sådan här piratkopierad korsett. Kvalitén var verkligen botten!!! Det var pengarna i sjön!

Kommentarer inaktiverade.